Sahtikakku
1 tl soodaa
2 rkl siirappia
1 dl sulatettua voita
3 dl sahtia
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl lakritsijauhetta
Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.
siirappia
1 tl suolaa
8 dl sahtia
2 kpl kananmunia
100 g sulatettua margariinia
3 dl sokeria
2 dl sahtia
2,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1,5 tl soodaa
Sahtinen kakkupohja
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa sahtia
Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää seos sokerin ja kananmunien sekaan. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvankuuma sahti ja sekoita huolellisesti.
Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Paista 175 noin 30 minuuttia ja anna kakun vetäytyä tovi, kumoa.
VINKKI Sahtinen kakkupohja kaipaa täytteeksi voimakkaita makuja.
Leivo lempi pizzapohja sahtiin tai puolet vettä ja sahtia.
Sahtisinappi
1 dl Sahtia
1 dl sokeria
1 dl sinappijauhetta
vajaa 1 tl suolaa
1 rkl öljyä
loraus etikkaa
1 rkl hunajaa
Laita aineet kattilaan, paitsi hunaja. Keitä kokoajan hämmentäen muutama minuutti. Tarkista maku sekä viimeistele sinappi hunajalla ja purkita. Säilytä viileässä.
Sahtia kakussa
2 dl sahtia
2 munaa
150 g voita sulatettuna
1 tl lakritsajauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4 dl hienoa sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita huolellisesti.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
Voit kuorruttaa hieman lämpimän kakun sulatetulla tummalla suklaalla, jonka maustat lakritsajauheella ja suolaripauksella.