Sahtileivonnaiset

Sahtikakku

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 rkl siirappia
1 dl sulatettua voita
3 dl sahtia

Mausteita esim
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl lakritsijauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi, rasva ja sahti.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.
Sahtikakku säilyy hyvin ja maustuu säilytyksen aikana.

Sahtipannari

4 dl vehnäjauhoja
siirappia
1 tl suolaa
8 dl sahtia
2 kpl kananmunia
100 g sulatettua margariinia
Sekoita kuivat aineet. Lisää sahti (voit laittaa puolet maitoa), munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini. Mausta makusi mukaan siirapilla. Jos tarjoat makeita lisukkeita, suositellaan reilusti siirappia.
Kaada taikina leivinpaperille uuninpellille ja paista 200-225 asteessa noin puoli tuntia.

Piipa-tädin sahtipiparit
80 kpl
200 g voita
3 dl sokeria
2 dl sahtia
2,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1,5 tl soodaa
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita rasvaan sokeri ja sahti. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan pitää pysyä kasassa, se ei saa murentua.
Pyörittele palat palloiksi.
Paista leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 10 minuutin ajan.


sokerinen kakkupohja
Sahtinen kakkupohja

3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2  tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa sahtia

Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää seos sokerin ja kananmunien sekaan. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvankuuma sahti ja sekoita huolellisesti.
Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Paista 175 noin 30 minuuttia ja anna kakun vetäytyä tovi, kumoa.
VINKKI Sahtinen kakkupohja kaipaa täytteeksi voimakkaita makuja.

pizza
Leivo lempi pizzapohja sahtiin tai puolet vettä ja sahtia. 
Leivo sämpylä taikina sahtiin reilulla voilla. Tee siitä levypiirakka jonka täytät esim ohrapuurolla jossa on jauhettua lihaa, paahdettua sipulia sekä suolaa ja pippuria

sahtiherkut1elokuu

Sahtisinappi

1 dl Sahtia
1 dl sokeria
1 dl sinappijauhetta
vajaa 1 tl suolaa
1 rkl öljyä
loraus etikkaa
1 rkl hunajaa

Laita aineet kattilaan, paitsi hunaja. Keitä kokoajan hämmentäen muutama minuutti. Tarkista maku sekä viimeistele sinappi hunajalla ja purkita. Säilytä viileässä.


sahtiherkut2elokuu

Sahtia kakussa

2 dl sahtia
2 munaa
150 g voita sulatettuna
1 tl lakritsajauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4 dl hienoa sokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita huolellisesti.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Voit kuorruttaa hieman lämpimän kakun sulatetulla tummalla suklaalla, jonka maustat lakritsajauheella ja suolaripauksella.

 
 
 

YHTEYSTIEDOT

Sahtilahden sähköpostiosoite:

sahtilahti@gmail.com

Ota rohkeasti yhteyttä

HALLITUS

Mikko Punkkinen, puheenjohtaja
Jouko Hukkanen
Harri Lehtinen
Anne Rauhamaa
Ari Rämö
Matti Saira
Harri Seila

Leena Kaiterniemi (varajäsen)
Pekka Niemelä (varajäsen)

Seuraa meitä

Seuraa meitä

© 2020 Sahtilahti Ry. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivuston toteutus Mikko Oja. Sivupohja Designed By WarpTheme